Vertaisverkko.comLähetä palautetta
ETUSIVU TIETO- TURVA RIPPAUS JA POLTTO VIDEO JA AUDIO KUVAN- KÄSITTELY SELAIMET, IRC-, SÄHKÖPOSTI TOIMISTO- OHJELMAT LINKIT SEKALAISET SIVUT
Tietosuojakäytäntö  

Internet-selaimet

    Mainokset / Advertisements


Avant Browser

Avant Browser näyttää WWW-sivut omissa välilehdissään ja perustaa tekniikkansa Internet Exploreriin. Avant sallii monilla sivuilla surffailun samanaikaisesti, estää pop-up ikkunat ja Flash mainokset ja tarjoaa erilaisia hiiritoimintoja navigoinnin nopeuttamiseksi. Lisätoiminnoilla voidaan mm. poistaa "surffausjäljet" ja nopeuttaa sivujen lataamista, jättämällä lataamatta esim. kuvat, flashit jne.

Arvosana: 4½/5


Maxthon

Internet Explorer -pohjainen selain, joka näyttää sivut omissa välilehdissään (tabs). Näiden sivujen välillä voidaan nopeasti surffailla ja esimerkiksi avata suuri määrä sivuja yhdellä klikkauksella. Siivoustoiminnoilla voidaan poistaa evästeet, sivuhistoria, lomakkeisiin ja URL-kenttään syötetyt tiedot jne. Maxthon sisältää RSS sidebarin, tukee URL aliaksia ja pikanäpääinkomentoja, automaattista vieritystä, yhteyden nopeuden näyttöä, ei-toivottujen sivujen suodattamista, pop-up ikkunoiden eliminoimista jne.

Arvosana: 4½/5
Mozilla Firefox

Suosituimpia WWW-selaimia yhdessä Internet Explorerin kanssa. Mozilla-selain, joka on täysin riippumaton IE- tai muista Windows-komponenteista. Ohjelma sisältää paljon hyödyllisiä toimintoja kuten pop-up ikkunoiden esto, Live kirjanmerkit (RSS integraatio), salasanojen hallinta jne. Selain on hyvin muokattavissa käyttäjän tarpeita vastaavaksi erilaisilla ulkoasuilla ja toiminnoilla. Ohjelma käyttää välilehtiä ja monta WWW-sivua voidaan avata samaan ikkunaan. Firefox on rakennettu tietoturvaa ajatellen, ja se ei esim. lataa joskus vahingollisia ActiveX-komponentteja. Firefox sisältää kaikki standardit skriptaustyökalut.

Arvosana: 5/5
Internet Explorer

Suosittu selain, joka tarjoaa kehittyneet toiminnot henkilökohtaisten tietojen säilymiseen yksityisinä ja suuren määrän eri asetuksia koskien mm. selaamista ja multimediaa. Kuvatyökalurivin, mediapalkin ja automaattinen kuvan koon säätö tuovat joustavuutta surffailuun. Muita mainitsemisen arvoisia ominaisuuksia ovat DHTML-ympäristö, täysi CSS- ja DOM-tuki, hiiren kiekkopainikkeen ominaisuudet, XML-tuki ja .NET-intergraatio. Huom! Vaatii toimiakseen Windows XP:n tai Windows Vistan.

Arvosana: 5/5


Sähköpostiohjelmat


i.Scribe
i.Scribe on kompakti email-ohjelma, jossa yhdistyy hyvä ja selkeä käyttöliittymä sekä hyviä toimintoja, kuten kansioiden ja tehtävien näkymien säätö, allekirjoitukset, drag & drop toiminnot, esikatselu jne. Ohjelma ei vaadi asentamista, vaan sitä voidaan jossain tarkoituksissa ajaa vaikka levykkeeltä. Ohjelma sisältää normaalit sähköpostitoiminnot kuten sähköpostitilien hallinta, sähköpostien tarkistus tietyin väliajaoin ja viestitekstien muokkaus esim. väreillä. i.Scribe osaa tuoda vanhat viestit Outlook Expressistä, Netscapesta, Outlookista ja Unix MBOX:sta. Lisätoiminnot sisältävät plug-in- ja proxy-tuen, ESMTP-todennuksen, viestimallit, Bayesian spam-suodattimen yms. Ohjelma on pätevä kevyt sähköpostiohjelma, joka kuitenkin sisältää suuren määrän erilaisia hyödyllisiä toimintoja.

Arvosana: 4½/5
Thunderbird

Thunderbird sisältää paljon hyviä toimintoja kuten roskapostin hallinta, viestien filtterointi, osoitekirjan, uutisryhmät jne. Ohjelma on helppo ja selkeä käyttää ja sen käyttöliittymää voi muokata omien tarpeidensa mukaiseksi. Thunderbird tarjoaa turvallisuustoimintoja kuten S/MIME, digitaalinen allekirjoitus, tuen sertifikaateille ja turvallisuuslaitteille. Muita ominaisuuksia on mm. IMAP/POP yhteensopivuus, tuki HTML-muotoisille viesteille, pikahaut, luetun viestin kuittaus lähettäjälle, viestien ja osoitteiden tuo/vie-työkalut.

Arvosana: 4/5
Pegasus Mail

Ohjelmasta on saatavissa versiot monille eri käyttöjärjestelmille. Ohjelmassa on suuri määrä eri ominaisuuksia kuten multippelit allekirjoitukset, HTML-tuki, sähköpostilistat, osoitekirjat, vastausmallit jne jne. Pegasus Mail on suunniteltu varsinkin Novell NetWare lähiverkkoa ajatellen ja toimii tässä ympäristössä melkein ilman ylläpitoa.

Arvosana: 3½/5


Spammauksen esto-ohjelmat

Spamihilator

Anti-spam filtteriohjelma, joka toimii minkä tahansa sähköpostiohjelman kanssa. Ohjelma toimii käyttäjän sähköpostiohjelman ja sähköpostipalvelimen välissä suodattaen roskapostin sisäänrakennetun mekanisminsa avulla. Spamihilatoriin voidaan asettaa lista, jonka perusteella se esim. heittää roskakoriin selvät roskapostiviestit ja esim. lista kavereista, joiden viestejä ohjelma ei koskaan filtteröi. Ohjelmassa on selkeä käyttöliittymä ja se osaa automaattisesti konfiguroida yleisimmät sähköpostiohjelmat. Filtteröintiä voidaan hallita aggressiivisesta laimeampaan ja ohjelmalle voidaan esimerkiksi syöttää sanoja, joita sisältävät viestit poistetaan automaattisesti. Spamihilator ei koskaan tuhoa viestejä lopullisesti, vaan siirtää spam-viestit roskakoriin, jossa ne voidaan haluttaessa vielä käydä läpi (ettei mukaan ole eksynyt jotain tärkeitä viestejä) ennen lopullista poistamista.

Arvosana: 4½/5
K9

Anti-spam sähköpostisuodatinsovellus, joka toimii POP3 (normaaliasetus sähköpostiohjelmissa) sähköpostiohjelmien kanssa jakamalla automaattisesti tulevan postin spam-viesteihin ja ei-spam-viesteihin. Ohjelma käyttää älykästä tilastollista analyysia, jonka avulla se pystyy jatkuvasti tarkasti lajittelemaan ja eliminoimaan roskapostin ilman sen kummempaa käyttäjän ylläpitoa. K9 oppii siis käyttäjän toiminnan perusteella mikä on spam-viesti ja mikä ei. Ohjelmassa on monia toimintoja kuten sähköpostihistorian selailu, mustat listat, pitkän ajan statistiikat jne.

Arvosana: 4½/5