Avoimia työpaikkojaMainokset / Advertisements


Tietosuojakäytäntö

http://www.mol.fi/paikat
Avoimia työpaikkoja: tieteellinen, teknillinen, taiteellinen ja humanistinen työ, teveydenhuolto ja sosiaaliala, hallinto- ja toimistotyö, IT-alan työ, kaupallinen työ, maa- ja metsätaloustyö, kalastusala, kuljetus ja liikenne, rakennus- ja kaivosala, teollisuudessa tapahtuva työ, varastoala, palvelutyö. Moniin muihin työpaikkapalveluihin verrattuna Mol:sta löytyy myös paljon normaaleja duunarinhommia.

http://www.aarresaari.net/jobboard.htm
Akateemisille ihmisille tarkoitettuja työpaikkoja: konsultteja, ohjelmoijia, tiedottajia, myyntipäälliköitä, asiantuntijoita, kouluttajia jne.

http://www.oikotie.fi/s/jobs/all
Oikotien avoimet työpaikat: asennus/huolto, hallinto/yhteiskunta, hotelli- ja ravintola-ala, henkilöstöhallinto, IT/tietoliikenne, kiinteistö- ja rakennusala, konsultointi/valmennus, koulutus/opetus, kulttuuri/humanistinen ala, liikenne/kuljetus/logistiikka, lääketeollisuus, myynti/ostotehtävät, lainopillinen ala, matkailuala, markkinointi/mainonta, taloushallinto/tilintarkastus, terveydenhoito/sosiaaliala jne.

http://www.monster.fi
Työnhakijoiden ja työnantajien kohtauspaikka: asennus, ylläpito- ja korjaustehtävät, asiakaspalvelu, elektroniikka, internet/sähköinen kaupankäynti, IT, johtotehtävät, kiinteistövälitys, laki, logistiikka, mainonta/markkinointi, matkailuala, media, taide, viihde, myynti, ostotehtävät, pankki/rahoitus, talous, tekniikka, telekommunikaatio, terveydenhoito, tietotekniikka, tuotanto, tutkimus ja kehitys, vakuutus, vartiointi, kaupan ala jne.

http://www.uratie.fi/uratie/search.jsf
Samoja tehtäväalueita kuin esim. Monsterissa tai Oikotiellä.

http://www.uranus.fi/tyonhaku/avoimet_tyopaikat
Assistentti- ja toimistotyö, kasvatustyö, kehitystyö ja konsultointi, konepajatyö, kuljetustyö, laatu- ja projektitehtävät, opetustyö, siivoustyö, suunnittelu, taloushallinto, tekninen asennus- ja huoltotyö, tekstiili- ja puutyö, teollisuus- ja tuotantotyö jne. Palvelusta löytyy myös ainutlaatuinen piilotyöpaikat-osio.Yleistä juttua työmarkkinoista ja vinkkejä työnhakuun
Uuteen työpaikkaan pääseminen on aina (tai ainakin pitäisi olla) kahden kauppa. Työntekijä tuo yritykseen omalla osaamisellaan ja tekemisellään panoksensa, jotta yritys kokonaisuutena ja ihmisten muodostamana ryhmänä menestyy kaupallisessa mielessä. Työntekijälle maksetaan tästä panoksestaan palkkaa. Näinhän sen pitäisi olla, mutta näin asiat eivät valitettavasti aina ole.

Suomessa on työttömiä työnhakijoita huomattavasti enemmän kuin avoimia työpaikkoja. Tämä tarkoittaa ainakin teoriassa sitä, että jokaista "parempaa" työpaikkaa kohden on ainakin useampi hakija. Usein tällaista työpaikkaa havittelee jopa kymmeniä tai satoja hakijoita. Miten työnantaja valitsisi juuri sinut kaikkien hakijoiden joukosta? Suomessa puhutaan usein arvostavaan sävyyn koulutuksesta ja että kyllä Suomessa on hyvä koulutusjärjestelmä. Viime vuosina on sentään alettu arvostelemaan esimerkiksi korkeakouluja, joissa "ylikoulutetaan" ihmisiä ja että useimmat työpaikat eivät vaadi näin hyvää koulutusta. Parempi sana ylikoulutukselle olisi väärinkoulutus. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi ammattikorkeakouluissa opiskellaan ja harjoitellaan sellaisia asioita, joilla ei ole käytännön työelämän kanssa juuri mitään tekemistä. Tämä on todella valitettavaa, jo siitäkin syystä että tällaisia laitoksia ylläpidetään yhteisillä verorahoillamme.

Jos palataan tämän tekstin ensimmäiseen lauseeseen: työntekijän ja työnantajan välinen työsopimus on kahden kauppa. Hyvin usein vastavalmistunut kauppa-, ammattikorkeakoulun tai muun vastaavan laitoksen käynyt hienolla tittelillä siunattu nuori ei yksinkertaisesti pääse "koulutustaan vastaavaan" työpaikkaan, koska koulutus ei vastaa työelämän vaatimuksia. Ei yrityksillä ole aikaa eikä resursseja alkaa opettaa alusta alkaen työtehtäviä ihmiselle, jolle kaikki työhön liittyvät työtehtävät ovat aivan uusia ja outoja, varsinkin jos työssä vaaditaan esimerkiksi kielitaitoa. Useimmat työtehtävät työmarkkinoilla ovat kuitenkin melko yksinkertaisia oppia, ei niissä tarvita insinöörikoulutusta, eikä tällaisia kaikille insinööreille "sopivia" työtehtäviä ole tarjolla kuin murto-osalle vastavalmistuneista.

Yksi hyvä tie vakituisen työn löytämiseksi on oppisopimuskoulutus, jossa käytännön harjoittelun ja oikeiden työtehtävien kautta opetellaan työhön vaadittavat taidot. Toinen hyvä keino on opetella itse omalla ajallaan työmarkkinoilla kysyttyjä taitoja. Tämä vaatii usein edes jonkinlaisen kiinnostuksen ko. taitojen opetteluun. Itse ammattikorkeakoulusta valmistuneena hain alan työpaikkoja muutamien kuukausien ajan. Lähettelin kymmeniä hakemuksia ja kävin työhaastatteluissa. Ei tärpännyt. Sitten opettelin omalla ajallani erään työmarkkinoilla kysytyn taidon. Tähän käytin aikaa muistaakseni noin kuukauden, muutama tunti päivässä. Tein pari näytetyötä ja lähetin muutaman hakemuksen. Sain heti parikin työtarjousta. Tämä todistaa hyvin, että kun kysyntä ja tarjonta vain kohtaavat, työpaikan voi löytää nopeastikin. Nykyään taitaa tosin olla valitettavasti niin, että uuteen työpaikkaan pääsee usein suhteiden avulla. Näissä tapauksissa yrityksellä on varaa ottaa töihin ihminen, joka ei välttämättä osaa työtehtäviä.

Palkkaa tärkeämpi asia työelämässä on työssä viihtyminen. Normaalisti arkipäivisin puolet valveillaoloajasta ollaan työpaikalla tai työtehtävissä. On siis tärkeää, että työssä viihtyy. Tähän vaikuttavat monet tekijät, kuten työkaverit, työtehtävät, vapaus, vastuu, tunne että on tarpeellinen jne. Dynaamisessa menestyvässä yrityksessä on mukava olla töissä, sellaisessa, jossa kaikki asiat ovat loksahtaneet suht koht paikoilleen, kaikki osallistuvat työntekoon ja kaikki tukevat toisiaan. Kesälomalle on ihan mukava lähteä, kun työkaveri tokaisee: "Mitenkähän me nyt pärjätään ilman sinua". Normaali ihminen viihtyy sellaisessa työssä jossa on sopivasti mielekästä tekemistä. En siis suosittele hankkiutumaan esimerkiksi paperitehtaalle valvomon koppiin istuksimaan päivästä toiseen. Työelämältään kannattaa vaatia vähän enemmän.
index.php  Tietosuojakäytäntö