SatelliittikuviaMainokset / Advertisements


Tietosuojakäytäntö

http://maps.google.co.uk
Reaaliaikainen karttapalvelu Google Maps. Näkymän voi valita kolmesta vaihtoehdosta: hybridi, satelliitti ja kartta. Esimerkiksi karttanäkymässä voi vaikkapa zoomata ilmeisesti koko maapallon niin tarkasti, että pienempienkin teiden nimet näkyvät ja kaiken lisäksi kartta on erittäin selkeä hyvin valittuine väreineen.

http://earth.google.com/download-earth.html
Erittäin suosittu ja mullistava Google Earth-ohjelma, joka yhdistää ilma- ja satelliittikuvia karttatietoon. Google Earthilla voi lennellä pitkin maapalloa ja zoomailla vaikkapa Helsinkiä aivan lähietäisyydeltäkin. Ohjelma on USA-painotteinen, mutta kattaa kuitenkin lähes koko maapallon. Suurimmat kaupungit, kuuluisat nähtävyydet yms ovat hyvin edustettuina. Kuvia päivitetään yleensä kerran päivässä. Kesäkuussa 2006 Google Earthin on ladannut kotikoneelleen alle vuodessa yli 100 miljoonaa ihmistä, kyseessä on siis todella suosittu ohjelma.

http://video.google.com/videoplay?docid=-7524776252092369816
Google Geo Developer Day. Mielenkiintoinen yli 2 tuntia pitkä video, jossa näytetään hienoja satelliitti- ja karttalentelyjä ja näytetään mitä kaikkia mahdollisuuksia satelliitti- ja karttapalvelut tuovat tullessaan. Lisäksi Googlen ukkelit kertoilevat leppoisasti yleisölle uusista kartta-, paikannin-, reitti-, satelliitti- yms palveluista jne.

http://worldwind.arc.nasa.gov
Nasan satelliittikuvista koottu omalle koneelle ladattava ohjelma, jonka avulla maapalloa voi vierittää ja zoomailla.

http://image.weather.com/images/sat/europesat_720x486.jpg
Sääsatelliittikuva Euroopasta.

index.php  Tietosuojakäytäntö