Digivalokuvaaminen ja kuvankäsittelyoppaatMainokset / Advertisements


Tietosuojakäytäntö

http://www.pikseli.fi/digifaq
Digikamerakuvaajan usein kysytyt kysymykset. Hyviä ohjeita kaikille digikuvaajille, esim. miksi ottamani kuvat ovat rakeisia?, miten saan otettua hyviä kuvia?, miten kameran tarkennusta säädetään?, mikä aiheuttaa punasilmäisyyden? jne jne.

http://www.ratol.fi/opensource/foto6
Hyvä opas markkinoita jo iäisyyden hallinneen ja parhaan kuvankäsittelyohjelman, PhotoShopin peruskäyttöön. Sisältää myös harjoituksia. Bittikarttagrafiikka-osiossa käydään väri- ja resoluutio- ja interpolointikäsitteet läpi. Itse kuvankäsittelyosio sisältää keskeiset kuvankäsittelyn toiminnot: rajaus, terävöitys, tietyn alueen valitseminen, tasot (layers), väri- ja sävysäädöt, väritilat, tekstin lisääminen kuvaan, tasomuunnokset, tasotehosteet, suodattimet jne. Vaikka opas on melko suppea, sillä pääsee hyvin alkuun.

http://www.pspvinkit.net
Paint Shop Pro -kuvankäsittelyohjelmaa ja kuvankäsittelyä käsittelevä sivusto: keskustelu, vinkit, galleria, sanasto, kirjakauppa.

http://taivasalla.net
Paljon upeita, lähinnä Helsingissä otettuja valokuvia. Sivustolla on kätevä hakutoiminto, jolla voi halutessaan etsiä vaikkapa paikan nimellä ko. paikasta otettuja kuvia, esim: "kauppatori" tai "ruoholahti".

http://digicamera.net
Digikuvaukseen erikoistunut sivusto. Viikon digikuvat monen vuoden ajalta, foorumi jossa voi mitä vain digikuvaamisesta: mm. värinhallinta, ICC-profiilit, eri kameramerkit, järjestelmädigit, optiikka, linkkejä kuviin ja gallerioihin, kuvankäsittely, fotoalbumiohjelmat, printterit, skannerit jne. Myös uutiset, vinkit yms liittyen digikameroihin ja kuviin.

http://www.dcviews.com
Digitaaliseen kameroihin ja kuvaukseen keskittyvä englanninkielinen sivusto. Uutiset, kamerat, oppaat, työkalut, photografia, foorumi jne.

http://www.imaging-resource.com
Laaja englanninkielinen digikamerasivusto: digikamera-arvostelut, tarkat tiedot sadoista kameroista, tutoriaalit: näin pääset alkuun, näin otat parempia kuvia jne, foorumit yms.

index.php  Tietosuojakäytäntö