Vertaisverkko.comLähetä palautetta
ETUSIVU TIETO- TURVA RIPPAUS JA POLTTO VIDEO JA AUDIO KUVAN- KÄSITTELY SELAIMET, IRC-, SÄHKÖPOSTI TOIMISTO- OHJELMAT LINKIT SEKALAISET SIVUT
Tietosuojakäytäntö  

Kuvankäsittely-, kuvien katselu- ja kuvagalleriaohjelmat

    Mainokset / Advertisements


PhotoFiltre

Ohjelma on täydellinen kuvankäsittely ja efektipaketti. PhotoFiltre tarjoaa normaalien kuvaeditointitoimintojen lisäksi myös suuren määrän kuvaefektejä, kuvamaskeja, kuvan säätötoimintoja jne. Ohjelmalla voi mm. käsitellä suuren määrän kuvia haluamallaan tavalla samalla kertaa, esimerkiksi muuttamalla niiden terävyyttä. Ohjelman käyttöliitymä on hyvin suunniteltu ja se haastaa monet suositut kaupalliset kuvankäsittelyohjelmistot.

Arvosana: 5/5


GIMP

Avoimen lähdekoodin ohjelma, jota usein kutsutaan ilmaiseksi PhotoShopiksi, sillä se näyttää PhotoShopilta ja siinä on pitkälti samoja toimintoja. GIMP on tarkoitettu käytettäväksi erilaisten lisäosien kanssa ja niiden avulla ohjelmalla pystyy tekemään melkein mitä tahansa. Ohjelma tarjoaa monipuoliset ominaisuudet perustyökaluista erilaisiin filttereihin.

Arvosana: 4½/5
Ultimate Paint

Ultimate Paintilla voidaan luoda kuvia ja manipuloida niitä. Ohjelma tukee JPEG, GIF, PNG, BMP, PCX, TGA, WMF/EMF, IFF/LBM ja WAP BMP kuvaformaatteja ja Twain-yhteensopivia skannereita. Ohjelma sisältää toiminnot kuten kuvien koon muuttaminen, pyörittäminen eri suuntaiseksi, valitun alueen täyttö esim. tietyllä sävyllä, teksti-toiminnot jne.

Arvosana: 4/5


Turbo Photo

Turbo Photo on tehokas ja helppokäyttöinen kuvan editointi/prosessointiohjelma, joka on suunniteltu digitaalikameralla otettuja kuvia varten. Ohjelma sisältää ammattimaiset kuvakorjailuominaisuudet eikä vaadi käyttäjältä minkäänlaista kokemusta digitaalisten kuvien käsittelystä. Kun ohjelmassa avaa digikameralla otetun kuvan, ohjelma kysyy "Mikä kuvassa on pielessä?" ja tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja kuvan parantamiseksi. Askel askeleelta ohjelma esittelee eri vaihtoehtoja kuvan korjaamiseksi ja parantamiseksi ja näyttää eri vaihtoehdoista esikatselukuvat. Käyttäjän tarvitsee vain päättää mikä eri kuvasta tehdyistä versioista näyttää parhaalta ja vapaavalintaisesti säätää esim. kirkkautta, värisävyjä, kontrastia jne.

Monessa tapauksessa ohjelman automaattisesti valitsemat säätötoiminnot riittävät tekemään keskinkertaisesta kuvasta huippulaadukkaan kuvan. Käyttäjä voi kuitenkin halutessaan muuttaa säätöjä haluamiksikseen. Kuviin voidaan lisätä tekstiä, kehykset ja niistä voidaan tehdä slideshow jne. Turbo Photo valitsee automaattisesti parhaan kuvaformaatin tallentamista varten. Ohjelma on shareware ja siinä on koekäyttöaika.

Arvosana: 4½/5


Kuvankatseluohjelmat

Picasa

Picasa on tehokas työkalu kuvien hallintaan ja organisoimiseen, niiden etsimiseen koneelta, editoimiseen ja jakamiseen. Asennuksen jälkeen ohjelma automaattisesti skannaa koneesi kovalevyt ja tekee niistä löytyvistä kuvista valmiita kuva-albumeja. Ohjelmassa on erilaisia näkymiä käyttäjän omien tarpeiden mukaan ja kuvat voidaan näyttää esimerkiksi slideshow:na tai aikajanan mukaisesti. Picasa tukee eri twain-laitteita (esimerkiksi digitaalikameroita), kuvien sähköpostitusta, tulostusta jne. Tuetut kuvaformaatit: JPG, BMP, GIF, PNG, PSD, TIF.

Arvosana: 4½/5
Xnview

Ohjelmalla voidaan katsella ja konvertoida grafiikkatiedostoja. Xnview tukee jopa yli 200 grafiikka- ja kuvaformaattia. Tuki myös twain-laitteille (skannerit, digikamerat). Kuviin voidaan lisätä filttereitä ja efektejä ja kuvakokoelma voidaan näyttää esimerkiksi thumbnail-pikkukuvina. Ohjelmassa on myös slide show- ja monia muita lisätoimintoja. Kuvista voidaan luoda web-sivuja tai muita sivuja. Xnview on kehittynyt ja monipuolinen kuvankatseluohjelma.

Arvosana: 4½/5
Vallen Jpegger

Ohjelma on suunniteltu suuria kuvakokoelmia varten. Vallen Jpegger tukee noin 40 kuvaformaattia, kuten esim. JPG, BMP, PCX, TIF, PNG, GIF. Ohjelma sisältää mm. normaalit thumbnail-pikkukuvanäkymät, slide show:t, ääniraidat ja musiikit esim. tietyille kansioille, hyvät tulostustoiminnot jne.

Arvosana: 4½/5